Back to All Events

Soen [S] - Ghost Iris - Wheel [Fin] // Udsolgt

Svenske Soen udgiver deres fjerde album 'Lotus' i februar 2019 og genbesøger i den anledning Spillestedet Stengade efter deres udsolgte koncert i 2017, denne gang i selskab af danske Ghost Iris og finske Wheel.
'Lotus' er det seneste inden for en række af lydbehandlinger fra bandet, der stiller spørgsmålstegn ved meget af dagens mørke som sidestilles med øjeblikke af stor flugt og håb.

Talk to yourself, let your essence be the answer, while we chase the meaning of who we are, navigating through a storm. “Lotus” - Soen 

Soen:
Der kan ikke være noget argument for, at den verden vi lever i, og de liv, vi fører, er så snoet og kompliceret som de fleste af os kan huske. Samfundet tilbyder mere 'moderne fremskridt' end nogensinde før, mens menneskeheden virker mere regressiv end den har været i de sidste 100 år.
Efter at have brugt de sidste 6 måneder til at grave dybt ind i de mudrede dybder af disse situationer og deres egne beslægtede følelser, vil den svenskebaserede progressive metalgruppe Soen udgive deres 4. album, 'Lotus', d, 01 februar 2019 via Silver Lining Music. 
De ni sange 'Lotus' består af, er berusende, vanedannende lydbehandlinger, der sætter spørgsmålstegn ved meget af nutidens mørke, mens de sidder sammen med øjeblikke af stor flugt og håb.

Siden Lopez og Joel Ekelöf dannede gruppen tilbage i 2010, har Soen aldrig været bange for udforskning og analyse af selvet eller samfundet, både som musikere og ekspressionister. 
'Kognitiv' (2012) banede en stærkt tung og progressiv metalbane, før 'Tellurian' (2014) (med sin udforskende Pink Floyd-ånd og Opeth-lignende kraftfulde kraft) så Soen begynde at stride frit i deres egen magt og unikke visioner. Deres tredje udbud, 'Lykaia' (2017), var en begrebsmæssig rejse, der udforskede jordbundne steder, og 'Lotus' er en anden rejse med et andet perspektiv.

Produceret af David Castillo og Iñaki Marconi på Ghostward Studios og Studio 6 mellem juli og oktober 2018 indeholder Lotus afhandlinger om det moderne samfund som "Rival", "Pagter" og "Martyr", der er fyldt med poetisk, endelig designet forvirring og kaos. Specifikke betydninger forbliver imidlertid på en gang dybt personlig og helt universel. 'Lotus' markerer også det første indspillede Soen-arbejde af den nye canadisk-fødte guitarist Cody Ford, der erstatter Marcus Jidell, der forlod bandet tidligere i år i en helt venlig afsked.

Soen medbringer 'Lotus' da de turnér rundt i Europa fra marts 2019, som vil udgøre et spændende nyt kapitel af omdannelse, dyb og ængstelig overvejelse af ens følelser og motiver eller om rigtigheden af et handlingsforløb og selvrealiserende rejse for alle, der tør at begå sig på turen.

www.soenmusic.com

GHOST IRIS:
Ikke kun er Ghost Iris et af de førende progressive metalcore bands I Danmark, men de fungerer også som et perfekt eksempel på det moderne musikalske marked. Efter at have startet som et DIY internet fænomen i 2015 lykkedes det ikke kun bandet at opbygge et stærkt hold bag dem, men de fik også lagt et stort præg på metal samfundet på et relativt kort tidsrum. I 2016 opnåede bandet det mest streamede danske metalalbum på Spotify på 1,6 millioner streams, og i skrivende stund er deres generelle streams over 5 millioner. Deres to første albums 'Anecdotes Of Science & Soul' & 'Blind World' har begge modtaget stor ros af Metal Hammer, KERRANG! og It Djents for deres legende og fangende tilgang til teknisk metal. 

Teknisk forbedrede, men melodiske guitarer; hurtige drevne, men groovy trommer og et ekstraordinært bredt vokalområde fra forskellige vrede grøfter til slående ren vokal er bandets kendetegn. Med det formål at give lytteren en oplevelse, der er lige så fængslende og varieret som det er hårdt, lykkes Ghost Iris at udforske forskellige stemninger og atmosfærer. 

Ghost Iris er nu klar til at udgive deres tredje album med titlen 'APPLE OF DISCORD' via Long Branch Records / SPV, en af de førende etiketter for progressiv og innovativ rock- og metalmusik og båndets hjemmebase. Albummet afspejler den transformation, som bandet har lavet siden deres grundlæggelse for få år siden. En transformation baseret på ubarmhjertig motivation og optimisme, personlig og musikalsk fremgang og vækst samt erfaring fra turnéer. Albummet vil indeholde 10 sange af intensitet, vrede og selvfølgelig: modgiften. 

http://ghostiris.bandcamp.com
https://www.youtube.com/ghostirisdk

Wheel:
Wheel er baseret i Helsinki, Finland og har arbejdet sammen siden 2015, da den tidligere guitarist, Saku introducerede James Lascelles (sanger / guitarist) til Mikko Määttä (bassist) og Santeri Saksala (trommeslager). James havde nogle demoer, som han havde arbejdet på, som blev grundlaget for 'The Path' EP (2017) efter bandet havde brugt måneder på tweaking og re-arrangering. EP'en var oprindeligt planlagt som en demo og blev optaget på kun to dage, men processen gik så godt, at de besluttede sig for at få sangene professionelt mixet af en af Finlands mest talentfulde producenter, Jesse Vainio.
Saku Mattila forlod bandet for at forfølge andre projekter i begyndelsen af 2018 og blev erstattet af Roni Seppänen.
Wheel er kendt for deres omhyggelige opmærksomhed på detaljer, en fornemmelse for usædvanlige målere og polyrytmer og deres eksplosive live shows. De har allerede turneret Tyskland og Storbritannien til støtte af deres nyligt udgivne, 'The Divide' EP, der kom ud den 1.6.2018.
De har et helt nyt album ude d. 22/02 i 19 'Moving Backwards'

www.wheel.band

Entré: 165 kr i forsalg / 190 kr i døre!

Later Event: March 15
TUHAF