Back to All Events

Kindsight - Release Fest + Special Guests: Yvonnes


  • Spillestedet Stengade 18 Stengade København, 2200 Denmark (map)

Det bliver en indie aften når danske Kindsight holder release på Stengade d. 08 april i fobindelse med deres kommende album "Swedish Punk".
Kindsight har lovet at tage et band og dj's med så det bliver en fejring fra start til slut.

Kindsight:
Den danske kvartet Kindsight skaber musik, der trækker på 80'ernes og 90'ernes alternative rock og kombinerer den med den type sitrende pop, som Skandinavien er så kendt for, hvilket samlet set resulterer i en lyd, der er både forvrænget og melodisk. Siden udgivelsen af deres første materiale i 2020, har bandet hurtigt tiltrukket sig opmærksomhed med en række singler over de sidste 18 måneder.

Nu annoncerer de så deres debutalbum ‘Swedish Punk’, der udkommer 25. marts 2022, og i den forbindelse har bandet for nylig udgivet singlen ‘Sun Is always in My Eyes’ sammen med en herlig, DIY-musikvideo. ‘Sun Is Always in My Eyes’ er en ubønhørlig indie-pop-ørehænger - med sine mindelser om en ubekymret tid, fortæller bandet at sangen handler om “at stjæle penge fra sin mor og planlægge at løbe hjemmefra. Om at være velsignet og ude af stand til at se, når man har solen i øjnene.”

Kindsight blev dannet, da frontkvinde Nina Hyldgaard Rasmussen og guitarist Søren Svensson fandt sammen i en fælles kærlighed til The Sugarcubes. Dernæst rekrutterede de bassist Anders Prip og trommeslager Johannes Jacobsen, og gennem de sidste par år har de skabt sig et ry på den livlige københavnske indie-scene med deres engagerende live-shows. Debutalbummet ‘Swedish Punk’ har den form for ungdommelig charme man kender fra coming-of-age-film, og
albummet byder både på dybtfølte sange og optimistiske indie-hymner.

Der er ikke en eneste sang på ‘Swedish Punk’, som ville føles ved siden af på et soundtrack til en indie-film fra 00’erne. Bandet besidder et umiskendeligt talent for at skabe fremaddrivende og
samtidig ømt nostalgiske indierock-sange funderet i dagligdagen. ‘Swedish Punk’ er en afhængighedsskabende debut gennemsyret af optimisme, lethed og melodi. Et skattekiste af charmerende og smitsomt iørefaldende indie-sange drysset med en passende mængde dissonans og støj. Albummet udkommer 25. marts 2022 via det Stockholmske indie-pladeselskab Rama Lama Records.

Her er, hvad udenlandsk presse bl.a. har skrevet om Kindsight:

“It’s impressive how at home in their sound Kindsight are" - The Line of Best Fit

"Kindsight might just be your new favourite band." - For The Rabbits

"At times, she feels calm and rested, only to unleash these curling charms in the chorus that rise up and down in the most intoxicating fashion." - Austin Town Hall

https://www.facebook.com/Kindsight-581378398945057/

https://open.spotify.com/artist/69INXmdJGXIPAZQuThqRjw...

https://www.youtube.com/watch?v=ZoGouFYD_9s...

+ Special Guests: Yvonnes
På en bar i Hamburg efter en koncert med The Jesus and Mary Chain, aftalte de gamle folkeskolevenner Christoffer Beese og Pelle Amer at starte et band sammen, når de kom tilbage til København.

Nicoline Hasselbalch blev hurtigt tilføjet som forsangerinde, og i begyndelsen af 2022 var en trio etableret.

Med en dyb inspiration fra bl.a. The Jesus and Mary Chain og hedengangne danske bands som Superheroes og Speaker Bite Me, leverer Yvonnes musik karakteriseret ved

korte, skæve popsange, en generøs mængde guitarstøj og en nærmest hviskende vokal i centrum af det hele.

Teksterne har ofte en dyster grundtone og behandler temaer som skærmverdenens flimmer, byens kaosstemning, mørk jalousi og smertefulde kærlighedsrelationer.

Med deres egne ord lyder bandet som et “søvnløst, utålmodigt garageband”.

Trioen udvides til en kvintet med trommeslager Frederik Rytter og guitarist Søren Svensson, når Yvonnes debuterer på Spillestedet Stengade d. 8 april.

+ Dj's
--------------------------
Entré: 105 kr i forsalg (inkl. gebyr) / 120 kr i døren!
Forsalg: https://bit.ly/3gfBpox

Earlier Event: April 6
Stengade Generalforsamling 2022
Later Event: April 9
såforsatan - album releasefest!