Interview med Less Win

Hvad er der sket med Less win siden i udgav Trust tilbage i 2016?
Vi udgav Trust i juni 2016, hvorefter vi tog på en længere europatour. Pladen var egentlig færdigindspillet i 2014, men det var en meget lang proces at få den mixet rigtig, samtidig med at vi i den periode turnerede rigtig meget. Vi fik udgivet pladen forskellige steder i Europa, og specielt i England viste det sig, at der var interesse for os, så det resulterede i yderligere en del koncerter derover. Siden da har vi arbejdet på forskellige sideprojekter, men nu er vi begyndt at fokusere på Less Win igen.

Hvor længe har I spillet sammen i Less Win, og hvordan startede det hele?
Casper og jeg (Patrick) har kendt hinanden i 10 år. Vi har altid spillet sammen, ikke kun som Less Win, men også bare jammet sammen. Vi startede bandet for 5 år siden og brugte en trommemaskine, da vi ikke havde en trommeslager. Vi havde en trommeslager på et tidspunkt, men han tog ud og rejste, og vi ville gerne blive ved med at spille, så vi fortsatte lidt med trommemaskinen igen. Lidt efter mødte vi Matt, og så begyndte han at spille med os, og bandet blev til en trio.

Hvordan ser fremtiden ud for Less Win?
I øjeblikket arbejder vi på at lave en ny plade. Det sidste års tid har vi løbende skrevet nye sange, og vi er ved at vælge dem ud, vi tror der kommer på pladen. Vi er meget perfektionistiske omkring vores sangskrivning, så det er nogle gange en lang og sej proces. De sidste 3 måneder føler vi dog, at det for alvor er begyndt at tage form, og vi har 3 helt færdige numre, og yderligere en 3-4 stykker der er langt i processen. Målet er at ende på 10 sange i alt, som det ser ud lige nu.

Har I en særlig måde at arbejde på, når I skriver ny musik?
Vi prøver at skrive individuelt, men det nyeste musik har vi skrevet i fællesskab, hvor vi alle er kommet med inputs. Det virker til at fungere bedst når vi er i samme rum og kan følge med i alt hvad der foregår. Sangene opstår meget i samspillet med hinanden, men tager ofte udgangspunkt i små skitser eller ideer fra en af os, som vi så udvikler sammen. Casper spiller måske noget guitar, hvor jeg (Matt) supplerer med et trommebeat, og på den måde ender det altid med at blive en fælles process.

Kan I fortælle lidt om jeres nye materiale?
Lige nu har vi en meget god fornemmelse for hvordan vores næste udgivelse skal være. De nyeste indspilninger er et skridt videre fra ”Trust” og er mere ”kaotiske”, jazz-inspireret og tungere. Ikke at det er mere “rocket”, men det har mere fylde. Vi er heller ikke så bange for at være langsommere. Måske har det noget at gøre med, at vi har udviklet os som band, men vi har heller aldrig været et ”speedy” band. Det er rart at hvile i det vi arbejder med nu. Vi får en masse inspiration fra en lang række bands i øjeblikket, uden at prøve på at efterleve dem.