Back to All Events

Ring of Gyges [IS] - Feather Mountain - Deadnate


Vi byder på en aften i proggens tegn hvor vi har samlet tre forskellige spændende prog rock og metal bands som vi mener du skal holde øje med i fremtiden. 

Ring of Gyges:
Ring of Gyges er en islandsk progressiv metal gruppe fra Reykjavik, Island. Bandet blev dannet i 2013 af Helgi, Einar og Guðjón og blev snart tilsluttet af Gísli. Trods nogle lineup ændringer undervejs har de fastholdt deres ambition om at skabe ambitiøse og progressive musikalske landskaber. Efter at have nået hele vejen til finalen af Músíktilraunir, Islands tilsvarende Battle of the Bands i 2014, optog de deres selvproducerede debut EP, Ramblings of Madmen. 

EP'en blev udgivet i 2015 med en nogen gode anmeldelser og singlen Witchcraft fulgte et år senere. Bandet stræber efter løbende forbedring og progression i deres lyd, og deres seneste indsats er et perfekt eksempel af det.

Det nyligt udgivne album, 'Beyond the Night Sky', er et tematisk koncept album, der beskæftiger sig med temaer som afhængighed, død og eskapisme fra virkeligheden. Over et år blev brugt på at færdiggøre albummet som indeholder gæstemusikere fra alle retninger, et kor, en strengkvartett, fløjter og en saxofon blev tilføjet til en blanding af rytmisk mærkelig og udfordrende rockmusik. Albummet blev udgivet den 22. november og blev fejret med en release koncert den 1. desember i konserhuset Harpa i Reykjavík. Bandet spillede for nylig på Iceland Airwaves Festival hvor de optrådte på Gaukurinn i Reykjavík.

https://ringofgygesband.bandcamp.com/ 
https://open.spotify.com/artist/00pF6oMeAiz1GslEYo56SJ?si=HX267uzIRFuzB40vwPr_lA

Feather Mountain:
Feather Mountain er et progressivt rockband fra København, der er inspireret af bl.a. Leprous, Agent Fresco, Tesseract og Soen. Feather Mountains sange er karakteriseret ved kreative riffs, skæve taktarter og lækre grooves, vokalen er kraftfuld, og det lyriske univers kendetegnes ved en intens indadvendthed, der veksler mellem drømmende melodier og aggressive skrig. Bandet har for nyligt haft udskiftning af guitarister, og den nye besætning er klar til at give den hele armen i 2019 - både live og i studiet. Feather Mountain arbejder i øjeblikket på deres debut-album, og medbringer både nyt og gammelt material til koncerten. 

https://soundcloud.com/feathermountain

Deadnate:
Deadnate fra Fredericia har fået ros alle vegne og gode anmeldelser for deres første udspil EP'en 'Concrete Flood', de spillede desuden også til Wacken Metal Battle Danmark i 2018. 
Dette har bidraget til en del snak om dem på det sidste indenfor undergrundsmetallen og gør dem et af de mest interessante undergrundsbands i Danmark. Deres kompromiløse og energiske progressive metal der spænder rødder og godbider fra thrash, død og hardrock er noget vi glæder os til at opleve på Stengade. 

https://www.youtube.com/channel/UCSg2YG5kpjPSNT3T-b7ohKA

Entré: 35 kr i forsalg / 50 kr i døre!
Forsalg: http://bit.ly/2G9GoIg