Back to All Events

KIPPENBERGER + Support: FJERNSYN


Den tidl. Floor Is Made Of Lava sanger udsender solo debutalbum til efteråret og besøger i den anledning Spillestedet Stengade den 05 oktober.

Kippenberger
Tobias Kippenberger - frontmand for det danske rockband The Floor Is Made of Lava - udgav for første gang under eget navn i 2018 den anmelderroste debut EP ’Uden Hænder’ – en EP der for nyligt er blevet fulgt op af singlerne ’Katten Er Ude’ og ’Rød Viking Lang’ feat. Allan Olsen – som dermed markedede starten på det næste kapitel, og som løbende vil blive fulgt op af nye sange de næste måneder. Dette nye kapitel, leder hen imod Kippenbergers kommende debutalbum der udkommer senere år. Et album der har været længe undervejs, og somifølge ham selv er endt med det bedste han nogensinde har været med til at lave.

Tobias Kippenbergers nye solo-projekt kommer efter, at han i 2013 besluttede sig for at tage en pause med det ikoniske rockband The Floor Is Made of Lava. En pause der bundede i en trang til, at at træde et skridt ud af det musikalske cirkus og bruge sin energi på at blive voksen – det var tid til at lade drengerøven blive en voksen mand. Med voksenlivets sten i skoen og paper cuts i baggagen reflekterer Tobias Kippenberger over banklån, havefester og uforløste skæbner, som ham selv. For hvor skal suset og rusen komme fra, når hele hverdagen er skemalagt og pantsat? Hvordan presser man sine grænser med en skålfuld Haribo i favnen og Bonderøven i fjernsynet?

Tobias Kippenberger er et klassisk eksempel på drengerøven, der blev voksen, men aldrig helt fandt sig til rette. En folkesygdom, en tidsånd. Én af Danmarks store stemmer, der efter fire års fravær nu er tilbage - klar til endnu en tur i manegen, og et nyt sprog at udfolde sig på. Kort sagt en mand med masser på hjerte.

Fjernsyn:
Fjernsyn er en trio, der laver dansksproget elektrobeat. Gruppen dyrker minimalisme og simple hooks med rødder i europæisk synthesizerpop. Inspirationen kommer ikke kun fra navne som Kraftwerk, Laid Back og Massive Attack, men fra mange forskellige referencer og musikperioder.

Siden starten i 2014 har Fjernsyn (HH Præstbro, Per Toftager og Bo Feierskov) udsendt EP-trilogien Rød, Grøn, Blå samt LP’erne Gul og S/H på vinyl og streaming. Som liveband bryder trioen ud af studieindspilningernes rammer og leverer deres elektrobeat i et levende og improviserende udtryk med visuals fra Fjernsyns efterhånden store videokatalog.

Melodisk er den traditionelle skabelon begravet til fordel for repetitive forløb med en tilstræbt monotoni. Sangene skabes i form af musikalske kædebreve, hvor de involverede har frie hænder til at skrive om og sende tingene i en ny retning, indtil der findes en konsensus om kompositionernes endelige form.
Teksterne tager afsæt i både banale dagligdags observationer og filosofiske betragtninger om verdens tilstand. Fraværet af kærlighedssange bunder i, at Fjernsyn finder det mere interessant at udforske et mindre klichéfyldt tekstunivers. Så i stedet for kærlighed handler teksterne om alt fra politik, forbrug og klima til boligindretning, biler og porno.

Se videoerne og hør musikken på fjernsyn.tv

Entré: 150 kr (+ gebyr) i forsalg / 170 kr i døren!
Forsalg: http://bit.ly/2HwcRHc