Back to All Events

Spillestedet Stengade 9 års fødselsdag: DZ Deathrays [AU] - Press Club [AU]


Den 18 september er det 9 år siden Spillestedet Stengade steg som en føniks og genåbnede efter lukningen af Stengade 30.
I anledning af det har vi lavet en double booking og holder en fødselsdagsfest hvor to af Australiens fedeste bands for tiden giver koncerter!

Nemlig DZ Deathrays som giver den max gas med festligt disco punk rock, og in your face diy punk fra Press Club!

Vær med til en helt speciel billetpris af kun 9,99 kr!

DZ Deathrays:
ARIA-prisbelønnede duoen fra Brisbane er nået langt siden de dannede DZ Deathrays for et house party.
Med kontrakter hos I Oh You i Australien / NZ og Dine Alone i Canada samt Alcopop i Storbritannien har de nåed langt og bredt gennem årene, her i blandt en ARIA Award hver for deres første plade 'Bloodstreams' (2012) og for deres anden plade 'Black Rat' (2014).

De har udsolgt flere turnéer i Australien, taget på 22 internationale ture med bl.a. Blood Red Shoes, Cerebral Ballzy og Band of Skulls. De har optrådt til både udenladske festivaler som Reading & Leeds, SXSW, CMJ, CMW, The Great Escape og Falls Festival, samt Splendour In The Grass and Laneway derhjemme. De kan endda tilføje en stadion tur som opvarming for The Foo Fighters til deres bucket liste.

2016 så udgivelsen af to frittstående singler 'Blood On My Leather' og 'Pollyanna', som de fejrede med en verdenstur med sine gode venner i Dune Rats. I 2017 delte de to nye numre fra deres 2018 plade 'Bloody Lovely', der så singlene 'Shred For Summer' nå ind på Hottest 100 som # 67 og 'Total Meltdown' næsten næten ind som # 109. Deres nyeste plade 'Bloody Lovely' debuterede på # 4 i ARIA Charts og nummer et i de australske album lister.

http://www.dzdeathrays.com

Press Club:
'Late Teens' fra Press Club er et godt eksempel på hvad der kan ske, når fire musikere fra Melbourne, Australien kommer sammen for at skabe noget sammen, der er udelukkende uden for indflydelse fra pladeselskaber, producenter og lignende, noget hvor ansvaret kun ligger hos dem.

I løbet af seks uger overtog bandet Iain MacRae's (bas) hus i byen Brunswick East, konverterede det til et midlertidig sangskrivnings fabrik, hvor bandet skrev fyrre sange, hvor der så blev udpeget de 12 numre der udgør 'Late Teens' pladen. På baggrund af erfaringer fra deres venner og folk som de kender, fik pladen tematiske emner som forskydninger, forhold, indre uro, gentrificering og forskelsbehandling

Albummet blev optaget fuldstændig live i løbet af en uge på The Aviary Studios, Melbourne med guitarist Greg Rietwyk, ved roret. Bandet anvendte minimal over dubs for at skabe en uforfalsket, og så ærligt album som muligt. Den selvhævdende Buzz-saw guitar belastede første single 'Headwreck' fra 'Late Teens' modtog trofast opmærksomhed fra musikelskere og radio. Singlen fik høj rotation ved Australiens triple j og Fbi radio, som fik bandet udnævnt Indie Artist of the Week status hos FBi-radioen. Andre numre som "My Body's Changing" og den nøgne, følsomme sårbarhed af' "Suburbia" 'afspejler bandets brede sangskriverpalet og diverse soniske beherskelse.
Albumets bredde af kvalitet er på ingen måde begrænset til dets singler. Titel numret "Late Teens" eksperimenter med dekonstruktion af konventioner af form og "Stay Low'"er lige så dynamiske som det er nedrustet. 'Late Teens' krydser et enormt musikalsk landskab, noget mange i den moderne musikverden er bange for at gøre.

Siden deres første koncert i februar '17 har Press Club turneret non-stop og spillet med kunstnere som The Smith Street Band, Clowns, Cloud Nothings, Dream Wife, Japandroids, Iron Chic, Polish Club og Joyce Manor.

"There was plenty of buzz surrounding Melbourne punks Press Club, and they didn’t disappoint, with firebrand frontwoman Natalie Foster proving she has one of the strongest set of pipes that we’ve heard in a while." – Rolling Stone

http://www.pressclubmusic.com
https://www.youtube.com/channel/UCQVbFNzlagKr_oAIG3eBzZw

Entré: 9,99 kr i forsalg / 10 kr i døren!
Forsalg: http://bit.ly/2VLvD5t

Earlier Event: September 14
Halshug + Support: Eyes