Back to All Events

Shitkid [SE] + Support: Roxy Jules (solo) - Girlcrush


smash!bang!pow! og Spillestedet Stengade inviterer det svenske fænomen ShitKid forbi! En aften med "feministisk anti-pop" samt melankolsk rock musik i et solo set fra ROXY JULES og feministisk pop punk fra Girlcrush

ShitKid:
ShitKid er en duo bestående af Åsa Söderqvist og Lina Molarin Ericson. De er på kort tid blevet et af Sveriges mest omtalte bands og er blevet roste af både international og national presse.
Deres lyd kan beskrives som en slags skæv anti-pop. DIY optaget lo-fi skrevet musik med klar kendeteng og indflydelser fra blandt andet grunge og garage rock, desuden er den produceret af Åsa og Lina.

I de senere år har de fremstået som et af Skandinaviens mest spændende, nye, alternative og provokerende livebands. De har turneret rundt i Skandinavien, Europa og USA med optrædener på festivaler som Roskilde, Way Out West, By:Larm, The Great Escape og SXSW-festivalen.

ShitKids album 'Detention' er nomineret til en svensk Grammy, og i januar udgiver de deres tredje album.

ROXY JULES (solo):
ROXY JULES er støvet, insisterende og beskidt, men samtidig også smukt, skrøbeligt og porøst. Sangene er bygget op omkring elektroniske beats, længselsfulde keys, enerverende støj, distortede guitarer og Julie Runa’s indtagende vokal og tekster.

Det fjerde album slet og ret kaldet ROXY JULES IV udkom i Oktober sidste år. ROXY JULES' lyd er blevet beskrevet som en slags kærlighedsbarn af The Kills-forsanger Alison Mosshart og PJ Harvey og sammenlignet med Sonic Youth. Der leges hele tiden med at lade modsætninger kollidere. Nok fordi det er sådan Julie Runa oplever sig selv og sit eget liv. Fyldt af kontraster, hvor hun den ene dag drømmer om mere ro, og dagen efter jagter vildskab og kaos i en rus af rastløshed. I sidste ende erkender hun, at hun værdsætter begge dele lige højt og altid vil føle sig splittet mellem de to. Men derudover synes Runa også, at der opstår noget musikalsk set virkelig interessant, når man ikke er bange for at blande modsatrettede elementer.

Girlcrush:
De er queerfeminister og så spiller de skramlet og catchy pop-punk. De kalder sig selv girlcrush, og de har fundet sammen om en fælles vision: At ændre på folks opfattelse af køn, kropsidealer og seksualitet gennem charme, stærke holdninger og pisse gode sange.

https://open.spotify.com/artist/4O8nJFcTwMjtnlELGSCV8L?si=K9c09RuDRg2XHbjlZ4Ukbw
——————————————————————————————————————————————————
Døre: 20
Showstart: 21

Entré: 100 kr (inkl. gebyr) i forsalg / 120 kr i døren!
Forsalg: http://bit.ly/34C8a7e

Earlier Event: February 20
Vinterjazz: Loco x Wetwear