Interview Med Luster

Stengade: Hvad er Luster og hvordan opstod projektet?

Jacob Haubjerg:

“Luster er basically mig. Det startede med, at jeg skrev nogle sange på Juno (læs: keyboard) og en Alesis trommemaskine derhjemme, lignende et ‘bedroom’-projekt. Senere kom min ven Brian Batz med i projektet og vi lavede det færdigt sammen, med hjælp fra Anders Bach og Morten Søgaard der også spiller med i bandet. Jeg har altid skrevet sange, men har mest af alt haft en rolle som bassist i bands. Nu har jeg tiden, lysten og behovet for at fokusere på Luster. I den proces så synes jeg også, at have opdaget et tomrum for den her type musik vi laver”

Stengade: Hvordan opstod navnet Luster?

Jacob Haubjerg:

“Luster betyder at skinne, reflektere – shimmering, men folk jeg først prøvede navnet af på, troede at det havde noget med lyst (lust) at gøre og den dobbelttydighed kan jeg godt lide. Jeg var ret inspireret af Devo i starten og jeg kunne godt lide, at deres navn var direkte, enkelt og havde pondus – det synes jeg resonerede med min musik. Så idéen var egentlig, at navnet kun måtte have to stavelser og det skulle have samme energi”

Stengade: Prøv at beskrive den musikalske udvikling for Luster?

Jacob Haubjerg:

“Jeg tror ikke nødvendigvis der er en bevidst udvikling, det er mere bare den måde jeg skriver på. Jeg synes det hele har en ret tydelig rød tråd, men jeg skriver musik i forskellige retninger og på forskellige måder. Sangene er blevet til over lang tid, de første demoer var fra 2013, så det har været en lang og afbrudt proces. Mit arbejde er musik og jeg er med i flere bands så med Luster var det mere, at finde tilbage til en energi hver gang jeg skulle arbejde på det. Men jeg vil sige, at der er en sund diversitet i mine sange – de stikker i forskellige retninger. Det kan man høre blot på de 3 sange der er ude nu, samtidig så synes jeg det er tydeligt at de alle deler DNA og kommer fra samme sted. Det vil man også høre på pladen der kommer ud næste år.”

Stengade: Hvad ønsker du lytterens oplevelse af Luster skal være?

Jacob Haubjerg:

“Jeg ønsker at de får en følelse af at der bliver sunget til dem. Alle sangene er skrevet til nogen – rettet mod en person, og alle sange er bygget op omkring en fortæller og en modtager, og mit håb er at man som lytter kan sætte sig i enten fortælleren eller modtagerens sted.”

Stengade: Du er kendt fra andre projekter såsom Palace Winther, men hvordan er det at træde frem som frontmand i dit eget projekt?

Jacob Haubjerg:

“Det er fedt, det er også nervepirrende, mest af alt er det meget givende for mig. Jeg får en fornyet sympati eller måske dybere forståelse for alle dem jeg har stået bag ved i andre bands, man er mere udsat på godt og ondt. Heldigvis føler jeg mig aldrig alene på scenen i Luster. Og jeg befinder mig helt ok med min rolle i bandet.

I starten var jeg faktisk i tvivl om hvorvidt musikken skulle spilles live, jeg havde en forestilling om at det kunne være fedt hvis musikken bare kom ud og fik et liv – og det var det. Jeg ved ikke hvor meget jeg kan lide opmærksomheden ved at stå forrest på en scene – det er virkelig et tveægget sværd. Alle de ting der sker mellem band og publikum er utrolig forstærket når man står forrest, og det kan nogle gange være fedt at stå bagerst og kun være i musikken så man ikke nødvendigvis lægger mærke til dem der står i baren og snakker. Og som frontmand går energien udad, det skal den, men så kan man lidt miste kontakten til dem man spiller med. Til gengæld får man også helt ufiltreret den positive energi der bliver sendt mod scenen og en til tider intens kontakt med publikum.”

Stengade: Hvad kan vi forvente os af koncerten på Stengade?

Jacob Haubjerg:

“Det er virkelig et godt band jeg har, så jeg tror basically bare det bliver fedt at opleve. Efter de få koncerter vi har spillet indtil videre, er det gået op for mig, at vi virkelig er et live-band – det har en anden energi end på pladen, endnu mere rå og direkte og det kan jeg godt lide ved koncerterne og så er der muligheder for det uforudsigelige live som jeg ser som en kæmpe kvalitet”

Hvad planerne for fremtiden med Luster?

Jacob Haubjerg:

“Planen er at komme ud og spille nu. Der ligger en plade færdig som jeg glæder mig til kommer ud til næste år. Og så har vi selvfølgelig nogle mål i løbet af 2018 vi gerne vil have bliver opfyldt, men lad os se hvad der sker. Lige nu ser vi bare frem til at spille på Stengade som det første”