Peach Feature

Bag kunstnernavnet Peach, finder man musikeren Peter Petra Skibsted, der udgiver sit andet kapitel i deres kassette-triologi, på Spillestedet Stengade den 14 December. I sin avantgardistiske provopop udforsker Peter Petra mikro aggressioner, et hyklerisk vestligt samfund, og fortællinger om at løsrive sig en heteronormativ opvækst, med et binært syn på køn. Disse beretninger er spredt udover de tre kapitler Beach, Bleach og Preach, hvor Beach udkom sidste år, og Preach udkommer på et endnu unavngivet tidspunkt i 2018. Peter Petra er ligeledes kendt som sangskriver i Maskinvåd, og spiller live for artister som Franske Piger, Cancer og Shy Shy Shy.

Hvor Beach tog udgangspunkt i hvordan den vestlige verden betragter sig selv, forsøger Bleach at skabe dialog omkring hvordan vi helst skal passe ind i nogle bestemte formler, for at indgå i vores samfund. Hvorfor det er en udfordring at være transperson, homoseksuel eller have en ikke-hvid hudfarve i et samfund der påstår at være verdens lykkeligste folkefærd. Bleach er en fortælling om hvordan vi skal gøre op med en samfundsdiskurs, der vil “blege” os til ensformighed, og om at turde stikke ud, samt kræve plads og accept til at udtrykke sig selv.

Ligesom at Peach gør oprør med kønsstereotyper og samfundsidealer, kan man ligeledes sige, at deres musik besidder et identisk oprør mod musikalske genrekonventioner.
Peach er, først og fremmest, et meget personligt musikalsk univers der favner både bredt og smalt, fra den freakpoppede single Cool Kids, til den nærmest Talk Talk agtige New Arrangement der åbner sidste års udgivelse, Breach.
Jazzede akkorder og alternativ rock mødes i et til tider udfordrende sonisk smeltedigel, men alternative pophelte som David Bowie og Lou Reed virker også til at være placeret i Peach’s musikalske DNA. Men Udover de store popidoler fornemmes der også referencer til John Maus synth pop, Atlas Sound’s lofi produktioner, og en uforudsigelighed i musikken, der er Ariel Pink værdig.

Peach og deres tilhørende liveband spiller numre fra alle 3 udgivelser, og udover deres egen koncert, medbringer de denne aften svenske Foreverandever og Manias B. Fabriksejer fra Velness plader laver visuals under koncerten.