Back to All Events

Skammens Vogn x Stengade

Get your Tickets
Follow Facebook event

Dør: kl. 20:00
Koncertstart: 21:00

Skammens Vogn udsender nyt album 21. september i år på pladeselskabet TAMBOURHINOCEROS. Titlen er: Musik og drøm. Det er femte(!) studiealbum fra den stadigt mere marginale og desperate selvhjælpsgruppe der har spillet alt fra bodegaer i Helsingør til landets største scener. En colombiansk frugtavler, en indbildsk viceværtsdigter og en halvstuderet sexolog/kirketjener som endnu en gang finder sammen for at fortolke et dansk ord i en ram os af vaskægte beatmusik. 

Bandet fejre udgivelsen med et brag af en koncert på Stengade den 21. september og bandet er som på forrige turné udvidet til en sektet bestående af Anders Wallin (The Gun), Nicklas Sørensen (Papir), Mathilde Zeuthen og naturligvis de 3 særlinge Nikolaj Zeuthen, Jakob Millung og Oliver Hoiness.  

Musik: 
https://www.youtube.com/watch?v=uwk-S-U72jA
https://www.youtube.com/watch?v=b8Q2dHbuV_I

Mere om den kommende plade: 
"Lærkerede-blues" er forsanger og sangskriver Nikolaj Zeuthens videredigtning på Harald Bergsteds elskede børnesang, ligesom Musik og drøm også indeholder en "Solen er så rød, mor." De to sange står som endnu et forsøg på at slutte den ring mellem barndommens land og de voksnes verden som altid har været en kilde til vers og historier i det univers som er Skammens vogn. 

Lånet fra den danske sangskat er gennemgående på pladen hvor Zeuthen går så langt tilbage som til Ingemann (på "Lysets engel går med glans") og Grundtvig (som spøger i" Aftensang"). Den kvikke lytter vil desuden kunne finde små tyverier fra så forskellige digtere og sangskrivere som Peter Laugesen, Lars Lilholt, Tove Ditlevsen, Peter A.G. og sikkert flere. 

Zeuthen siger selv at der ikke er tale om en collageteknik eller om egentlige gendigtninger:

"Den lyriske metode i sangskrivningen har først og fremmest været "blues", ikke som en følelse, men som en poetisk og musikalsk form: det potentielt uendelige repetitive forløb med et enkelt omkvæd som omdrejningspunkt. Det er en tilgivende form, kan man sige, fordi der jo altid kommer et vers mere, og det er en modtagende tilstand hvor man prøver at træde til side og hvor der så netop bliver plads til alle de her andre stemmer, alle de her enkle og dybe og smukke ord man lagrer i hjertet gennem et liv."

I tråd med blues-tilgangen hører man på pladen, mere end nogensinde før, de tre medlemmer træde sammen som en tæt sammenspillet gruppe. Zeuthen på sin autoharpe, Millung på trommer og bas og Hoiness på guitaren. Disse håndspillede instrumenter er pladens bærende sound. 
Der er også gæster hist og her. Legenden Michala Petri giver en solo på julesangen(!) Mystiker. Og Kenneth Knudsen lægger nænsomme keys på "Lærkerede-blues" og "Solen er så rød, mor". Desuden giver Zeuthen et vers til sin niece Mathilde Zeuthen der også er blevet en fast del af bandets live-setup. 

Pladen er co-produceret og co-mixet af Mads Wæhrens, fan af bandet gennem mange år. Et stort bidrag fra Wæhrens har været etableringen af en fast og vellydende ramme for optagelserne. Musik og drøm er blevet den mest homogene Skammens vogn-plade til dato.

Earlier Event: September 20
Demon Head + support
Later Event: September 22
The Morgue: Prevail - Xenoblight - Xettia