Back to All Events

MØL + NUMENOREAN [CA] + GAEREA [PT]

Canadiske Numenorean tager på co-headlining tour med portugisiske Gaerea som bringer begge bands til Danmark for første gang, hvor deres debut på dansk jord forgår på Stengade.

Ovenikøbet er vi ekstremt glade for at kunne tilføje Møl som en special headliner for denne aften kun.

Så der er i den grad lagt op til en brag af en aften fyldt med atmosfærisk blackgaze blandet og andre indflydelser.

MØL:
Aarhus-baserede Møl, blander hidsig vokal og aggressiv black metal, med den drømmende atmosfære fra shoegaze-genren. Denne blanding giver et unikt lydbillede, der får den ellers så
mørke stemning i black metal, til at lyde symfonisk smukt. Inspireret af bands som My Bloody Valentine, Slowdive, Lantlôs og Alcest, udgav de deres to EP’er i 2014 og 2015. Derefter er der blevet arbejdet hårdt på deres debutalbum “JORD”, som udkom d. 13. April.

Dette har været startskuddet på et eventyr sjældent set for et dansk metalband. I udgivelsesugen blev debuten kåret til Ugens Album, i det store britiske magasin Kerrang!, og er ligeledes blevet
anbefalet af større metalmusikere verden over, som bl.a. forsangeren fra henholdsvis Trivium og Parkway Drive.

Herhjemme har Møl været godt repræsenteret på flere festivaler, heriblandt A Colossal Weekend, Royal Metal Fest, SPOT-festival, og senest Copenhell. Alle deres koncerter på ovenstående, har
været virkelig godt modtaget af publikum, og anmeldere. Møl’s Næste kapitel i eventyret, er at turnere Danmark- og resten af Europa rundt.

https://moeldk.bandcamp.com/

Numenorean:
Efter udgivelsen af deres demo (på kun to sange) i 2014 forseglede det canadiske black metal-band Numenorean hurtigt en indspilningskontrakt med det højt agtede pladeselskab Season of Mist. Kort efter kom bandet til at udgive deres debutalbum 'Home', som kom med nogle kritikerroste, men alligevel polariserende synspunkter på grund af albumomslagets grafiske karakter. Dette forhindrede dem ikke i hurtigt at lande internationale ture i Canada, USA og Australien, hvor de spillede med navne som Deafheaven, Blasphemy, Ghost Bath og Batushka. Efter udgivelsen af deres andet album, 'Adore' (udgivet 12. april, 2019) vil Numenorean tage på turné igen Nordamerika og Europa

https://numenorean.bandcamp.com/

GAEREA:
GAEREA er en black metal kvintet fra Portugal. Bandet opståede i begyndelsen af 2016 og udgav allerede deres første EP 'Gaerea' den 11. november via Everlasting Spew Records, EP'en modtog mange roser fra verdensomspændende presse som Metal Hammer, No Clean Singing og Cvlt Nation.

GAEREA har vendt black metallen på hovedet. Mens fleste bands opkoger og genbruger den klassiske black metal stil, forsøger dette portugisiske band at bane vejen frem og integrere indflydelser fra andre genrer som f.eks hardcore og sludge. Gaerea er lydkaldende og trodsig hvor de smadrer forudfattede forestillinger og leverer musik de kan kalde deres helt egen.

https://gaerea.bandcamp.com/

Entré: 170 kr (+ gebyr) i forsalg / 200 kr i døren!
Forsalg: http://bit.ly/2ZY1YF0