Back to All Events

The Machine [NL] + Samavayo [DE]

The Machine rammer København med deres kaffe rock for første gang nogensinde og tager tyske Samavayo med sig som udleverer progressiv blandet tung stoner rock.

The Machine:
Bandet kommer fra området omkring Rotterdam i Holland og
indholder David Eering (guitar / vokal), Davy Boogaard (trommer) og Chris Both (bass). Eering og Boogaard startede bandet i 2007 med inspiration fra 90's / 00's stonerrock samt 70''s psych med en præference for lange instrumentalnumre.

Siden da har de udviklet deres egen lyd, en lyd der er kendt for den høje lydstyrke og sammenhængende mangfoldighed. Gennem årene har tilgangen flyttet sig til en mere aggressiv og sangbaseret formel. Resultatet er en stil med dybe rødder i alt tungt rock, trak på store riffs, støj, eksperimenter og kaffe.

The Machine har turneret Europa flere gange og spillet gentagne gange på de store europæiske genre-relaterede festivaler. Med en bag-katalog af fem plader og en split, udgav The Machine sit sjette album 'Faceshift' i juli 2018, på Eering’s imprint Awe Records. 'Faceshift' er en perfekt illustration af bandets modning, og er deres mest tunge, støjende og tilgængelige plade til dato.
Bassisten Hans van Heemst skiltes af med bandet i begyndelsen af 2018, hvilket gør 'Faceshift' til hans endelige bidrag til bandet.

www.themachineweb.com
https://www.youtube.com/user/themachineholland

Samavayo:
SAMAVAYO, et band, der er kommet ganske langt, og hvis historie er en lang og krøllet en. I løbet af næsten 20 år har bandet fundet deres sted og etableret sig som et fremragende navn inden for heavy, stoner og psykedelisk rock. Men SAMAVAYO's historie er langt fra færdig: 'Vatan' som udkom sidste år markerede et nyt kapitel og åbnede en ny dør for gamle fans samt nye beundrere. Moderne, frisk og progressiv - men aldrig uden den knusende tunghed, de er så velkendte for. Den har mere dybde i lyrikken og mere politisk end før. Pas på, dette band har noget at sige - og det kommer til at sige det højt!

'Vatan' er et modigt næste skridt: Tungt stoner rock med påvirkninger fra progressivt- og alternative-rock samt metal, alt pakket ind i mere komplekse sange og strukturer end nogensinde før. En af pladens højdepunkter er bestemt titelsangen med sine persiske tekster, der er afledt af et digt af den iranske forfatter Simin Behbahani, der beskæftiger sig med begrebet "hjem" og "hjemland", toppet med et tydelig orientalsk lyd. Den første single "Prevarication Nation" viser en anden side af bandet: numeret er et komplekst prog-metal udyr - psykedelisk, tungt og vanskeligt for detaljerne. "Sirens" viser på den anden side lige så meget af den progressive indflydelse, som væver næsten tribal lydende rytmer ind i mixen og hylder metallens gudfader og mørkets prins - dog uden at lyde som endnu en Sabbath klon.

SAMAVAYO genopfandt sig selv uden at ofre deres styrker. Lyrisk er de mere dybtegående, med emner der berører meget nuværende politiske spørgsmål. Ikke kun "Children Of Kobane" giver os et glimt af bandets såvel som frontmans Behrang Alavis politiske interesse og engagement. Et spændende nyt kapitel til denne institution af et band - og uden tvivl endnu et bevis på, hvorfor SAMAVAYO fortjener at blive kaldt en af hjørnestenene i deres genre.

https://samavayo.bandcamp.com/album/vatan
http://www.youtube.com/samavayo

Entré: 110 kr (+ gebyr) i forsalg / 140 kr i døren!
Forsalg: http://bit.ly/2W0xOCi